måndag 10 augusti 2015

En fantastisk helg!

Efter en skitvecka var det ren befrielse att komma till Örebro. Allt bara släppte så fort jag kom ut på parkeringen och han skrämde skiten ut mig. Ja alltså jag blev rädd på riktigt. *Note to self var mer observant nästa gång*
Jag hade katterna med mig så Jonas kom och mötte mig på parkeringen. Fick en lång fin kram. Vad mer kan man begära? Så underbart att vara i hans famn.

Vi lasta in katterna i lghtn och jag gick in på toa. Där brast jag ut i skratt. Jag möttes av ett inplastat litet paket och en post it lapp som låg på toaletten.

 
En minion handduk. Ja den kanske passar mig. Roligt var det iaf, världens gulligaste gåva. En sån liten sak som ändå betyder så mycket!

Vi hade bestämt att vi skulle äta lite mat ihop och han ville inte berätta vad det skulle bli för mat. När jag kom in i köket ser jag att han dukat fram sushi från East West. *LOVELY* Gulle honom, Bland den bästa sushi jag ätit och jag blev inte besviken denna gång heller. Så galet gott. Till det serverades vitt vin. Efterätt var det också men den tog vi balkongen. Måste ju njuta av det fina vädret medan man kan!
 
 


En fin och härlig sommarkväll. Mycket prat och gos. Gott vin och god pannacotta. Romantiskt och lugnt. Så mycket kärlek.

Alldeles för tidigt på lördag morgon packar vi ihop saker och åker till dykcentret hämtar våra saker och ger oss iväg för att ta oss till dagens dykplats. Öninge! ca 15 mil från Örebro.

Vi stannar till på Mc Donalds för att äta frukost! Man har aldrig en tråkig stund med Jonas. Vi beställer vår frukost och väntar på att bli serverade och mannen *läs barnet* tar fram sugrör och börjar tänka lite högt! Jag och Jonas har en liten lek för oss ibland.

Man kan ju ibland vräka ur sig saker högt och när man gör det så kan man bli utmanad. Challenge accepted kallar vi den. Han säger vid detta läge -undrar om man bygga ett periskop av dessa sugrör? Sedan kom det nån harang att det går ju inte för då måsta man ju ha speglar..... jag bara log och sa jag utmanar dig.... och det blev en Challenge accepted.

Gissa vad han gjorde? Jo han springer och hämtar ett till sugrör och bygger ihop den och leker sedan ubåt där mitt i restaurangen, Det är tur att man är van vid haggisar.. *störd person* jag fick då ett gott skratt och jag var ju tvungen att få det på bildbevis. Har även liten filmsnutt på händelsen.

Det blev en "win" för Jonas där!

 
 
Vi kommer fram till dykplatsen och vi var knappast ensamma, Det var ett antal dykare där redo för att hoppa i vattnet. En del Stockholmare. Världen är bra liten när man inser att en av dem där är samma person som min fina vän satt och grilla med härom dagen när jag ringde honom,  vi pratade då om att vi skulle dyka ihop. *Samma kvinna står där och undrar om vi känner Hassan!?! Vaaa är du Anette säger jag? ja världen är bra liten säger bara det. Trevligt folk var det iaf!*
 
Vättern visar sin fina sida och vädret är underbart. Jag är nervös som fan för jag ska göra ett djupdyk och denna gång har jag bestämt mig att jag ska fanimej klara det. Inga panikattacker och ingen ångest BARA GÖR DET! och jag GJORDE det! 24 meter ner får jag visat mig en färgskala som ändras när man lyser på den. Så cooolt!
 Jag är stolt som en tupp. Om jag hade problem? jamenvisst vad annars? Jävla avvägning! och det där med att ta sig upp när man man bara ligger fel och tömmer sig på luft hela tiden, grattis Mela fan va duktig du är. Not!
 
Upp på land få i sig lite mat och logga dyk! Vi åt en god sallad på klipporna med utsikt över vättern.
  
 
Andra dyket skulle jag prova på Peak performance, dvs ligga still i vattnet och inte sjunka eller flyta upp. Gick ju .....inte alls faktiskt. Fötterna för långt ner eller för långt upp. Såg nog ut som en viftande valross där på botten och slog upp en massa slam. Gick uruselt. Vidare på en såkallad nöjsedykning den sista tiden av luften som var kvar. Fick en ficklampa i handen? Hurfan ska jag klara av att ha den i handen när jag inte ens kan kontrollera om jag är upp eller ner i vattnet. Hur tänkte du där Jonas? Fick iaf se den STÖRSTA kräftan jag sett någonsin. Såg ut som en hummer på stereoider. Gömde sig i klippkanten. Så mycket mer hade jag inte tid att titta på. Fullt upptagen med att misslyckas med avvägningen.
 
Trött som en gnu upp på land. Ganska besviken på min dåliga avvägning. Pratade lite mer med dykledarna från den andra utfärdsgruppen och sedan packa ihop.
 
Hemma var det in i duschen och göra sig iordning för lite mat. Datenight stod på schemat. Vi gick till en italiensk restaurang beställde en gudomligt god pizza och godare rött vin till det. Gick vidare och tog ett glas rött till på Stora Örebro.
 


 
 
Sen var det biotime. Vi hade bokat biljetter till Fantasic Four men den var då allt annat än fantastisk. Höll på att somna så dålig var den. Blev ordentligt besviken på den.
 
 
 
Vi fick sova ut på söndagen tog en ordentlig sovmorgon! Så pass att frukosten blev nästan som en lunch istället. Vi åt på balkongen. mysigt värre.

 
Sedan var det dags att kasta på sig understället och MCstället för att ta Jonas motorcykel till Västerås. Där skulle vi möta upp vänner till Jonas. Vi är bjudna på deras bröllop om tre veckor så det var trevligt att få träffa dem innan. Så man vet vilka det är man ska fira :P
 
På vägen dit började dock hojen att krångla så det fick bli ett stopp i kungsör och kolla på vad det kan vara för fel. En liten vätskepåfyllning för både oss och hojen för det var väldigt varmt sedan satt vi oss på igen och körde mot Västerås.
 

 
 
Vi hälsade lite snabbt på det blivande brudparet bytte om till betydligt svalare kläder och gick sedan för att äta lite mat. Mycket härliga människor, kul att få träffa dem. Sedan var det dags att åka hem igen.

Känslan att sitta bakpå och känna farten och titta på omgivningen det är helt underbart! Allra helst när solen är på väg ner och glittrar över vattnet och skogen. Jag fullkomligt älskar att åka MC. Få lägga armarna runt Jonas och kramas lite. Så härligt och underbart. Så pass att jag till och med funderar på om jag ska sätta mig i körskola och försöka ta ett mc kort själv. *kanske*
 
Vi kom hem till Örebro ganska sent, Vi bestämde då att det inte var nån mening för mig att köra hem. Katterna ska få bo kvar hos Jonas hela veckan och jag behöver inte hämta några barn så jag stannade kvar! Det är en underbar känsla att få somna bredvid den man tycker om. Att ligga och prata om allt mellan himmel jord tills man somnar! Få känna närhet och hans doft. Vi hade även sällskap av katterna som valde en varsin sida om oss. Balsam för själen. Älskade underbar människa, du får mig alltid på bättre humör, din närvaro, din humor din personlighet. Du betyder så mycket för mig!  
 
 Lillkatten bråkar fortfarande ganska mycket på nätterna, ska bli skönt att kunna sova utan störningar i ett par nätter nu :P
 
XoXo Mela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar