torsdag 28 juli 2016

Semestervandra 2016

Vi tog beslutet att prova på att vandra tillsammans med Affie. Sagt och gjort vi spendera några dagar med att handla in saker. Både jag och Jonas saknade väsentliga saker till det. Ett tält att sova i och en väska kan ju vara bra att ha till exempel. Vi (läs Jonas) studera leder och bra saker att ha/veta och göra inför vandring. Affie hade till min förvåning både väska, sovsäck och liggunderlag!? Jag fick låna sovsäck och liggunderlag av min pappa. Så jag slapp köpa det för denna gång. Skulle det visa sig att jag vill fortsätta med detta kan jag köpa det vid ett senare tillfälle. Att ha en packväska är alltid nödvändigt. Bra till både stora och små utflykter. Så det investera jag i.

Eftersom det är nåt nytt för oss alla och vi inte vill ta allt för mycket vatten över huvudet, så provgick vi med full packning ca 5km vid Hellasgårdens vandringsleder dagen innan. Det var varmt och kvavt men vi klara oss utan skavsår och kom på vad vi skulle behöva komma att ändra lite på under riktiga vandringen. Vi reste och packa ner tältet ett par gånger så vi vet hur det funkar med. Vi Vloggade under tiden så jag bifogar även våra oklippta versioner av vandringen. Enjoy.

Så kom den stora dagen. Upp tidigt packa om allt. Alla packa sin egna väska så man inte kan skylla på nån om man glömt nåt haha
vi tog bilen till Bråfall kvarn för att börja gå sörmlandsleden. Det var ganska mycket uppför den första biten. Att sedan att få den utsikten (se bild nedan)  när vi kom upp på klipporna var oslagbart.Det är ganska tungt att gå i stekande värme och det gick åt en hel del vatten och energi på att påminna dottern om att dricka hela tiden. Naturen är magisk. Vi stannande för att laga lite lunch och sedan gick vi vidare till nästa stopp som var Nynässlott, där vi fyllde på vatten och vilade lite. Det är lite terapeutiskt att gå och bara ha sina tankar och se naturen i ett vandringsspår.Himlen öppnade sig och det kom ett regnoväder utan dess like. Vi hade en bra bit kvar till övernattningsplatsen när vi började höra åskan som kom närmre och närmre innan regnet föll, När de första dropparna kom så vi kasta på oss regnkläder och gick vidare. Resultatet var dyblöta skor för Affie och en upptäckt att mina så kallade "regnkläder" inte var vattentåliga(skulle snarare kalla det skalkläder för trädgården *morr*) . Så hela jag var blöt när vi kom fram.  Det slutade regna ett tag efter att vi slagit upp tältet och vi kunde sätta igång och laga mat och äta i solsken igen.


Dag 2.


Dag 2 när vi gått nästan halvvägs (vi hade tur att det var så pass att vi kunde välja att gå vidare eller gå mot bilen) så gav dottern upp. Dålig sömn och ett humör utan dess like och ömmande kropp så orkade hon inte mer. Vi gjorde valet att avbryta och ta oss tillbaka. Jag är så stolt över att hon klarade det hon gjorde och var med hela tiden. Det var varmt och ganska tung vandring med både upp och nerför i medelsvår terräng. Vi var nöjda.


Sambon skulle iväg så han fick en dag extra hemma win win...

Semester är bra skönt.

XoXo Mela 📢💗

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar