måndag 27 juli 2015

#Vacation part 4

Sista veckan.

Vi åker till Siggesta gård. Där går vi runt och tittar vad som finns ett tag, sedan gör vi Skogshinderbanan. Lillfis vägrade göra banorna han var livrädd för allt. Vi fick honom att göra några saker men sen gav jag upp att ens försöka och då var han mer villig att kanske testa sig fram lite. Banan var inte jättestor men det krävdes en hel del teknik och uthållighet att utföra dem. Vi gick sedan tillbaka åt lite medtagen lunch i duggregn... var inte så farligt det funkade.. Vi köpte även glass i mängder innan gick vidare till nästa äventyr. Då var det sol igen! 
Sagan om träsktrollen! Där skulle man följa flugsvamparna till sagans början. Vi hade köpt boken och det var högläsning. Ett Kapitel och sedan vidare till nästa stopp. Jag började men sedan tog Jonas över och jag och Affie skrattade gott åt honom och alla hans dialekter. Gjorde hela sagan galet rolig! Han hade dessutom svårigheter att komma ihåg alla träsktrollens dialekter på slutet vilket gjorde det ännu mera roligt för min del.
 
Lägg till bildtext
 
 
Dagen efter var det dags för skattjakt igen. 


Vi sticker ut på Geocashing, denna gång vandrar vi i Fisksätra. Med oss har vi lillfisen som fick en liten chokladbit varje gång vi hittade en skatt tror att vi tog 2 casher men den sista var en kluring delad i två delar åter igen. Börjar att bli roligt men jag var nog lite off. Kände mig trött. Det var uppehåll från regn nästan hela tiden iaf. Fast det regnade när vi kom tillbaka.. Affie hon stannade hemma. Första cashen hittade vi längst ute på denna pir. hihi!
 
 
 
 
 

Kvällen avslutades genom att kolla på Filmen Fåret Shaun...
 
Vi bestämmer oss för att åka in till Gröna Lund. Vi skulle ställa bilen vid slussen men vi var lite sena kom iväg hemifrån ganska så sent. Så vi tänkte chansa och kolla om det fanns parkeringsplats inne vid djurgården. Jo Tjena! Halva sverige var nog där..
 
 Så efter rena protester från barnen tog vi oss till Tekniska museet istället. även där var det fullt med parkeringsplatser så vi fick ställa oss vid kaknästornet. (dit ska jag också nån dag) Det var fullt pådrag med polis helikoptrar och vad som lät som pistolskott och ambulans helikopter. Det var lite nervöst! Barnen har ju varit där förrut och de sprang mest bara och tjata om att få till nästa grej hela tiden men i överlag så var det en trevlig dag. Vi såg gruvan och hälsade på bumblebee. kollade in den nya utställningen Digital Revolution och kollade in efter en lunch där in Laserrummet, där man kunde flytta på laser med händerna och ge dem nya utseenden med våra rörleser kollade även de andra hederliga utställningarna.
  
Vi tog Gröna lund dagen efter och här måste jag säga att jag bara älskar Jonas, han såg till att vi tog en annan väg dit än vad jag hade gjort. Vi tog nämligen färjan från Saltsjöqvarn direkt till Grönan och "min väg" hem.
   
 Det var en rolig dag. Jag åkte TILT och INSANE och nu vet jag. Att jag ALDRIG mer kommer utsätta mig för sådana hemskheter EVER IGEN! FYF*N!!  men jag var ju tvungen att testa åtminstone en gång. Huvva! Teddy fick jag upp i vilda musen men det var ingen glad kille. Stolt som en tupp var han när han åkt färdigt men sen var det inte så mycket mer med det. Det var "barnsidan" som gällde för honom! Vi turades om att åka de "små" sakerna med honom. Affie var en klippa medan jag och Jonas åkte det "stora" grejerna!

Fredag var en Tapas och Sangria dag! Fixade även nytt kort till körkortet och då passade Jonas på att trycka in mig i den lilla fotoautomaten åter igen och ta en samling fotom med mig! Gulle han! Det är dom där små sakerna som gör han så speciell,Barnen lekte fin på gården och kollade även på Tv under hela dagen :D Duktiga barn!

Veckans och Semesterns sista äventyr. Fjärilshuset/ Haga Ocean!

Där kollade vi på makalöst fina fjärilar och vita hajar i en av de största akvarium jag sett *hitintills* riktigt coolt. Lyssnade på zoologen Owe Sandström som fick oss att skratta gott när han pratade om dessa fina hajar!Vi fick se lite aktiviteter som förbryllade den minsta lite. Hahaha det var roligt tyckte vi andra...


 
Kvällen avslutades med gottigott i soffan barnen hade vattenballongs krig i hällregn och vi kollade på Filmen Zathura.
 
 


 

I övrigt så testade vi på att göra pocherad ägg till frukost och vi gjorde även Eggs benedict. Jag gillar det måste jag äta fler ggr mmmmums.

Söndagen var jag tillbaka på vanliga rutiner igen. Söndagsstädning, "vattenlarmet" gick så det var dags att beställa tömmning på septitanken, semestersambon packade sina saker och åkte hem till sig och jag och barnen myste lite. Vilken konstig känsla det var att ha så lite saker i huset att faktiskt känna att man har fått bort en massa saker. Det är ju faktiskt fint nu. Känns som ett hem, Mitt hem! Sen kan det vara kontrasten från att ha det fint till skillnad mot hur det sett ut under tiden sedan jag flyttade in. Kan vara så..

Lillfisens pappa kom och hämtade hjärtat och det blev väldigt tomt hemma. Jag satt mig och började gå igenom hela semestern och försöka få ett sammanhang i det hela i scrappingen. Gick sådär. Dottern emigrera till sin dator.

Tomt utan mina killar!
I överlag så har vädret varit hemskt men det hade kunnat vara värre och jag har haft de bästaste med och hos mig! Kan inte klaga. Det är underbart att få bara vara och göra en massa roligt. eller nödvändigt och ingenting alls.

Nu är det dags att återkomma till vardagen.

Dessa inlägg har skrivits hastigt och lustigt så det kan komma att vara galet många felstavningar och särskrivningar osv. Men det bryr jag mig inte om. Blunda om ni ser några* ;)

XoXo MelaInga kommentarer:

Skicka en kommentar