måndag 29 juni 2015

Två helger på annan ort!

*varning för långt inlägg*

Midsommar blev bra. Jag tror att brorsorna var nöjda. Det lockade till en del skratt under kvällen. Jag och Gotland befann oss i "buren" Eller friggeboden som omvandlades till en så kallad bar. Vädret var inte alltid med oss men i överlag så var det riktig fin dag.På lördagen åkte vi till Nås och bodde hos Ekologiska bonden och Gotland. De bjöd på ljuvlig mat. vi spelade lite kubb och drack gott! :D Alltid lika trevligt!
Det var inte jätteroligt att åka hem på Söndagen men nödvändigt ont. Hämtade hem lillfisen och senare kom även Jonas och Affie. Vi grillade lite mat och la oss ganska så tidigt! För att kort dra eftermiddagen.


Veckan rullade på relativt snabbt jag hade lillfisen extra mån-tisdag och vi myste för fulla muggar! Hälsade på Leo på tisdagen och åt middag tillsammans. Hon bjöd på en supergod lax!

 
 
Onsdag. Shoppade skor *oops* och hade en eftermiddag med Affie. Hon behövde nya badkläder! (Hon skulle dessutom åka iväg med sin mormor och morfar i Husbilen en liten minisemester till Grisslehamn. Dom verkade ha haft ett bra väder och mysigt!)  Fick en del ärenden gjorda. Åt mat på nyöppnade asiatiska restaurangen i Nacka forum. Samt fika på Expresso house!Torsdag var det AW på Blekholmen. En härlig nästan avslutning på arbetsveckan. Åt god mat och drack god alkoholfri öl.


  
Fredag jobbar jag heldag och sedan åker jag och Zero till Örebro för att hälsa på våran fining, Han var på AW eller finmiddag av något slag, men kilade hem när han fick reda på att jag landat hos honom. Jag var jättesugen på att sätta mig på en uteservering och njuta lite av den ljuva sommarkvällen. Just denna helg öppnade OpenArt i Örebro. Vi gick förbi några på vägen till serveringen.
 
Tog en ostbricka som var gudomligt god tillsammans med en cider! Underbara stad,  underbara människa! Vi gick hem och kollade på lite tv innan det var dags att lägga sig det där med att försöka komma ikapp med tv serier med honom är verkligen ingen lätt sak!
Lördagen bjöd på en en liten sovmorgon, sedan en tur till dykcentret för att packa inför söndagens utfärd. Sedan gick vi och åt lunch på cafe Kulör. Rawfood café. Jättegoda sallader. Galet gott faktiskt och mättande...
Jonas pappa och hans Fru A-M kom dit och sedan gick vi på OpenArt tur tillsammans, lite senare på turen kom även hennes dotter barnbarn och sambo och gjorde oss sällskap!
 
 


 

 Himla roligt och väldigt konstigt konstprojekt ;) Vädret var underbart! Fikade lite och sedan hem innan vi jag och Jonas gick vidare till En annan uteservering och tog en drink och ett glas rosé. Sedan gick vi vidare till East West. Har läääänge velat äta där och ytterligare en sak på min bucketlist avbockad. GAALET god sushi. Vi tog en Ichiban-Meny. 
Du är bra underbar! Jag säger det alldeles för sällan. Jag blir så glad av dig! Du gör så otroligt mycket för mig och jag visar det dåligt hur jag egentligen känner. För mig är du guld värd! De små sakerna som är så otroligt stort betydande. De stora som betyder mycket mycket mer än så. Du har blivit hela min värld, jag är lyckligt lottad som fått lära känna dig, som drar med mig på små och stora äventyr. Får mig att skratta när jag behöver det och även när jag egentligen inte vill.  Tar fram känslor jag inte trodde jag kunde känna. Överväldigande är du. Tack för att du finns mitt hjärta, och för att du väljer mig! Att  jag får vara en del av ditt liv!

 
Vi gick sedan vidare och tog en öl och drink till innan vi gick hem och gjorde natt.


 Söndag!
Dykning i Nydalen Vättern. En trött och nervös Mela sätter sig i bilen. Vi åker till dykcentret och packar bilen samt väntar in de andra deltagarna för utfärden. Vädret är strålande sol och ca 12 grader i vattnet. Det är ingen lätt sak att baxa på sig underställ och torrdräkt. Det är tungt och bökigt. Med viktbälte och luftflaska så blir det tungt. Riktigt tungt.

 
Jag är bortskämd. Ordentligt bortskämd. Jag får min födelsedagspresent bara en så där 2 månader i förväg. En dykdator! En alldeles egen dykdator. Så mitt första dyk i sjö kan registreras av den. Något som jag kommer att behöva i framtida dyk och även vid dykresan i Oktober! (jag har så otroligt svårt att ta emot sådana dyra saker och jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig, men jag är mer än glad över den otroligt fina presenten, som sagt jag är bortskämd) På bild syns skönheten och även min nya loggbok som var en gåva från dykcentret. TACK! 
 
 

 
Första dyket var häftigt och det gick förvånansvärt bra. Hade lite problem med avvägningen de sista fem minuterna. Fick se kräfta och nån småfisk och hur det ser ut i Vättern på 15.9 meters djup. GALET HÄFTIGT!
 Innan vi gick upp gjordes två övningar, Ja, nej tro inte att det bara var ett nöjesdyk. Det var försmak på Advancekurs minsann. Fick göra en volt på 3 meters djup och sedan fylla fötterna med luft så att man åker upp med dem först för att sedan göra en övning så man snurrar sig runt rätt. ja den sista övningen fick jag inte riktigt i luft i torrdräkten som det var meningen, hela jag åkte upp horisontellt. Skratta så jag nästan satte vatten i halsen när jag kom upp. Jonas skrattade rätt gott åt mig han med. Ska nog försöka mig på den övningen igen sen, men han tyckte att det fick duga så vi gick upp och intog lite mat.
 
 

Jag mådde inte jättebra efter maten. När jag skulle sätta på mig torrdräkten och fick halstätningen tejpad (precis som första gången) började jag bli snurrig och lite illamående och det fortsatte. Efter 12 min under ytan och galet med svårigheter att hitta balans fick jag lov att avbryta dyket. Jag fick panik. nästan ångest, kunde inte tänka helt helt klart! och jag försökte få av mig allt så fort som möjligt på land. Sedan bröt jag ihop. Kände mig besviken på mig själv. För mig var det här ett stort FAIL!! Men Jonas guld värd som han är stöttade mig och sa att det var ok att abryta om det inte känns bra. Jag vet inte vad det berodde på men det kunde ha varit en salig blanding av allt. Trött nervositeten, illamåendet. ångest, utmattning! Bra var det då iaf inte! Fortfarande väldigt besviken på mig själv.

Vi packade ihop och åkte hemåt. Jag somnade fort i bilen. Helt utslagen. fortfarande ganska deppig över mitt misslyckande,
 
När allt var uppackat och upphängt både på dykcentret och på hemmaplan bestämde vi oss för att äta nått och gå på Bio! 
 
 
Dom där pommesfrites var bland det godaste pommesen jag ätit! HIMLA GOD BURGARE MED!
Vi såg Terminator: Genisys 3D den var.... ja alltså den var ju inte dålig men det kändes om man sett det förr bara nya skådisar.. Sevärd helt klart!

Det blev en tidig kväll. I morse klockan fem satt jag mig i bilen och körde hem igen. Så idag är man trött igen...
 
Men med blickarna bakåt var det en helt underbar helg med massor av härliga upplevelser, att få umgås med mitt hjärta i Underbara vackra Örebro! Den staden har jag förälskat mig i. Synd att jag inte kan flytta dit! :(
 
En liten försmak på semestern detta kanske... nedräkningen har börjat! 5 dagar kvar!
 
XoXo Mela
 
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar