måndag 18 januari 2016

Snö!

Snö sedan tö och sedan minusgrader och snö igen. Ja vädret det pendlar verkligen. Jag hoppas personligen på att snön håller sig kvar och gärna att det kommer lite till. Även fast det kostar mig skjortan i elräkning och ved hemma!

Arbetsveckan har varit oförskämd lugn.


Måndag jobb hela dagen. Skolan börjar för Affie (och Teddy) som var ganska seg att få upp men det funkade ganska bra ändå. Jonas jobbade över, så jag hämtade Teddy i skolan och åkte hem och lagade mat. Affie hon sprang på Leo och umgicks med henne en stund. Så det var bara jag och Teddy en stund där på kvällskvisten.

Man kan ju undra om man gjort om en massa hemma på sista tiden,  för när vi kom in genom dörren kastar han av sig kläderna och frågar, vad har hänt här hemma då? Har nån fått nytt? Sen springer han in i Affies rum och säger snabbt nej inte här kutar vidare in i vardagsrummet tillika mitt sovrum och säger nää inte här heller.... jooo sa jag titta igen.. pekar på garderoben och han kontrar med OJ jaha!
 Sedan går han mot sitt rum, drar upp draperiet tänder lampan och stelnar till... HÄR Mamma!! Det har gjorts om hääär i MITT RUM! Sedan vänder han sig mot mig med ett jätteleende. Härligt att kunna göra ungen glad genom att sätta upp lite hyllor i hans rum. Men sanningen är den att han rum känns och är lite större sedan vi satt upp hyllorna! Förklarade även att vi inte var klara. Det kommer mera när jag fått spara ihop så jag kan köpa mera hyllor till honom.


Tisdag!
Var ingen jättebra dag. Affie fick inga bra besked och vi fick lov att ha ett litet krismöte hemma senare på kvällen. Hon hade dessutom glömt busskortet och nycklarna till skåpet. Så jag flexade ut och hämtade upp henne. På kvällen efter maten hade vi familjemöte där vi  planera om hennes skola och läxor osv, tror att det kommer bli bra. Saken var den att vi ska egentligen åka till Trysil nästa vecka och beskedet från skolan vara att dom kunde inte bevilja ledighet (från lärarens sida) så nu är det att prata med rektorn och hennes stödlärare som gäller! Jonas och Affie sitter ganska sent och jobbar med hennes läxor! Blir så glad att det funkar så bra med dom.
Onsdag.
Jonas åker tillbaka till Örebro på morgonen. Jag tar barnen till skolan och åker till jobbet.
Som sagt lugna dagar just nu.
Hemma bestämmer Lilleman att han vill ha pannkakor. Affie får hjälp med matteläxan av mig, hon hade gjort mycket själv! Det är här och nu som jag inser att jag glömt bort hur man gör dessa saker. Räkna ut x och y inom paranters osv.. ojoj. tur att man kan chatta med Jonas och få hjälp med det som är helt jättekonstigt för mig. Men vi klarade av den efter lite bråk och en bra uträkning. hahaha

Torsdag!
Afrodite och hennes vän kom till jobbet. Nervös som sjutton och förväntansfull. Vi åkte sedan därifrån till Odenplan och åt snabba nuggets på Burger King och gick mot Alenas studio. Vi var nästan en timme tidiga men hon fick komma in direkt i vilket fall. Det tråkiga här var att vi fick inte följa med Affie in och filma henne när hon skulle få sin tunga piercad, vilket gjorde henne lite besviken. Sen tar hon dessutom den snett eller icke centrerat på henne!! Affie påpekar detta och får till svar att hon kan inte klyva strängen. Det är en ganska ledsen Affie som åker därifrån. Men vi får se. Jag tänkte ta henne till en person som jag blivit rekommenderat nu i efterhand och kolla upp detta om det stämmer. I värsta fall på vi ta om den eller så får hon ta ett till i äldre dar.. :P
Men jag kommer då verkligen inte att rekommendera Alenas studio till någon alls! Det verkade väldigt oseriöst nu i efterhand.

 Affie får ont på vägen hem men är tålig och duktig! Vi handlar isglas och nyponsoppa och andar soppor medan vi möter upp Leo och Teddy. Leo hämtade nämligen Teddy på skolan åt mig! Supersnälla hon!


 

Fredag!
Jag vaknar upp med ett migränanfall. Affie och Teddy är jätteduktiga och gör sig ordning för skolan. Jag kör dem dit.  Dock glömmer Affie att packa ner sina soppor och mun skölj. Så jag får senare komma med glass och soppa till henne så hon får i sig något!

Jag själv är hemma sover och eldar. Efter ett par timmar och ett antal värktabletter senare står jag på fötterna igen. Jag tänkte då börja att städa lite och börjar med min sporadiska scrapphörna. Men istället för att fortsätta städa så kommer jag in i en kreativt flow och betar av ett par veckor i min PL. Sån befrielse att bara kunna skapa. Även om det är väldigt enkel scrapping så krävs det mycket planering och den var ju klar sen innan. Var bara för mig att hitta tiden och lusten. Men eftersom jag hade migrän så var det ganska tungt. Mycket hemma blev åsidosatt. Jag skulle ha handlat och lagat mat, städat men det blev inte riktigt så. Teddy fick äta matlåda och Affie hade en kompis som kom och skulle sova över! Jonas kom sent på kvällen och ökade kaoset lite till genom att ha med sig en massa saker från Örebro. :)

 Före dekoration och dokumentering!

 Efter, klar!
Lördag!
Vi hade pulkaåkning på schemat. Så vi äter frukost! Tar på oss en massa kläder och går till Fregattbacken. Den är ca 5 min ifrån där jag bor. Vi åkte stjärtlapp Snowracer och pulka och jag försökte få upp Affie på snowboarden. Vi var inte där jättelänge, gick hem åkte och handla till lunch, när vi kom tillbaka hade Hassan och Jossan kommit. Vi lagade lunch och Gotland och hennes mamma kom med släp och hämtade möblerna som hon köpt av mig! Man kan säga att det var ganska så kaosartat ett tag där.

Jag har tänkt på det här med att bo trångt och att vara många personer. Det är ju som sagt lite omständigt men det fungerar. Jag är ju van att ha många runt omkring mig och med en stor familj har jag lärt mig att vara många på liten yta. För mig är det mer vanligt än jobbigt. Det är också då som jag trivs som bäst! Att man gör det bästa av det man har.


 
 
Vi går tillbaka till Fregattbacken och åker några åk till men sedan är jag tvungen att ta mig hem för att sälja av en sak till som min pappa lämnat hos mig. De andra kommer efter. Efter det lämnar jag, Jonas och Jossan Hassan med barnen och åker till kungens kurva. Köper en vuxenbob på XXL och en bäddmadrass på Ikea, samt handlar lite mat och semlor på ica maxi och nya åkdon till barnen. Nu kanske han kan åka i backen utan att ha sönder alla saker (ska börja kalla honom The Destroyer) och vi kanske kommer kunna sova en hel natt utan vakna halvt ledbrutna, som att sova på golvet i vår bäddsoffa!

Vi äter varma mackor och nattar oss själva.

Söndag!
Städdag, inte direkt det roligaste man kan göra men ändock så behövligt! Får även besök av en vän från Baliresan.
Jonas skruvar ihop sitt värstingåk.
Barnen spelar tv spel och Affie får städa sitt rum, det går dock sådär.
 Vi åker sedan till Fregattbacken medan en kyckling ligger i lergryta och väntar på oss, Det var ganska mörkt i backen och det blev inte jättemånga åk men det var kul och sakerna fungerade alldeles utmärkt! Måste bli medlem i det där friluftsfrämjandet så man kan utnyttja backen lite mer, då kan man nämligen tända lamporna själv med en kod.

 
Vi hade ytterligare ett möte med Affie för att få en uppföljning hur hon tycker att veckan har gått, Jonas tar tag i det där och gör upp en konkret plan hur Affie ska komma ikapp och har med sig en lapp till skolan på vad hon ska göra.. jag fick ett samtal från en kär vän och det var helt underbart att få prata med henne. vi hörs så sällan men det är lite så vår vänskap är. Vi har då aldrig tråkigt under våra samtal.

Det var en omtumlande men bra helg! på många sätt!

XoXo Mela